Ermelo: op minder dan 10 km bevindt zich Ermelo. Als Landgoed Staverden vallen wij onder de gemeente Ermelo. Dit is het dichtsbijzijnde centrum waar je boodschappen kan doen, of gezellig kan winkelen. Bezoek hier ons VVV kantoor  om je wegwijs te maken in de omgeving. Niet te missen in het centrum van Ermelo is het museum “het pakhuis” nabij onze molen “de KOE”. hier vind je alle informatie over het rijke verleden als centrum van de Veluwe.

 

 

Harderwijk:  is een stad om te ontdekken. Neem de historische binnenstad met zijn talrijke bezienswaardigheden. De Vispoort, stadsmuur, het Linnaeustorentje met Academiepoortje, de Catharinakapel en Grote Kerk. Natuurlijk ook de Vischmarkt, zonder meer een van de mooiste pleinen van Nederland. Harderwijk is een voormalige Hanzestad. En dat zie je.

 

Apeldoorn: is de grootste stad in de buurt die je kan bezoeken. En of het de moeite waar is, Apeldoorn staat bekend om zijn vele stadsparken  en 'groene' karakter. Kenmerkend is de Apeldoornse huisjes-structuur, met veel monumentale en vrijstaande woningen en relatief weinig hoogbouw. Of het nu voor een middag shoppen is of om je heerlijk onder te dompelen in de rijke cultuur, van Paleis het Loo tot het CODA museum waar moderne en hedendaagse kunst centraal staat. Apeldoorn zeker het bezoek waard.

 

Amersfoort: Een beetje verder weg ligt Amersfoort. De grootste schat van Amersfoort is haar historie. In de vele monumenten, straatjes, grachten en subtiele details voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. Je kunt hier op vele manieren van genieten. Het kloppende hart van Amersfoort herbergt een schat aan monumenten, musea, stadspoorten, muurhuizen en vele pittoreske details.